Preus
Economia 13/07/2022

Els preus han augmentat quasi un 10% a les Illes en un any

L'increment mensual és del 2%

ARA Balears
1 min
Cau l'IPC a les Illes durant el mes de novembre.

PalmaNou increment de l'Índex de Preus de Consum (IPC) a les Illes Balears que dispara, encara més, el cost de vida a l'Arxipèlag. Segons les darreres dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), els preus han augmentat un 9,7% a l'Arxipèlag els darrers 12 mesos i només enguany ja s'han elevat un 5,8%. Pel que fa a la comparació mensual, en relació amb les dades recollides aquest mes de maig, l'IPC ha crescut un 2% durant el mes de juny.

El darrer mes, a les Balears han augmentat els preus de tots els sectors de consum excepte les comunicacions, on s'ha registrat un descens d'un 0,2%. Per contra, els sectors on s'ha registrat un major increment són el transport (+18,4%), l'habitatge (+16,1%), els aliments i les begudes no alcohòliques (+11,1%). D'altra banda, el sector on més ha augmentat l'Índex de Preus de Consum en comparació amb l'any passat és el de serveis (hotels, bars i restaurants), on s'ha registrat un increment de gairebé un 10%.

Així, combustibles, carburants i electricitat són els elements que més creixen de la senalla de la compra dels ciutadans, juntament amb la fruita i els paquets turístics, en aquest últim cas provocat per l'elevada demanda de vacances després de dos anys de pandèmia.

stats