Economia 03/09/2020

El preu de l'habitatge cau un 4,3% a les Illes des de l'inici de la pandèmia

Al conjunt de l'Estat el descens ha estat d'un 1,8%

Ara Balears
1 min
La façana d'un edifici on hi ha pisos en venda. / ARA BALEARS

PalmaEl preu de l'habitatge ha caigut un 4,3% a les Balears des de l'inici de la crisi sanitària, enfront d'un 1,8% de baixada registrat al conjunt de l'Estat, on els descensos més destacats, per sobre del 4%, han estat a la costa mediterrània i l'Arxipèlag, segons ha informat l'agència Efe.

Un informe de Tinsa assenyala que la caiguda és generalitzada a tot el territori espanyol, excepte a capitals i grans ciutats, on al tancament d'agost els preus van pujar un 0,4% respecte de març.

A les zones de costa, el descens des del començament de la pandèmia arriba a un 4,6% al litoral mediterrani i a un 4,3% a les Balears i les Canàries. Per altra banda, a les àrees metropolitanes, la caiguda acumulada des de març és d'un 3,3%.

L'informe indica que a l'agost els preus van pujar un 0,1% sobre el mes anterior i un 0,9% sobre un any abans. L'habitatge s'ha revalorat de mitjana un 15,7% des del mínim registrat el febrer de 2015 i continua un 33,7% per davall dels màxims de 2007.

En taxa interanual, les capitals, les àrees metropolitanes i els arxipèlags encara registren un valor mitjà superior al d'agost de 2019, amb un creixement interanual d'un 2,8% a les capitals i grans ciutats, d'un 3% a les àrees metropolitanes i d'un 5,5% a les Balears i les Canàries.

Per contra, l'habitatge és un 4,6% més barat que fa un any a les localitats petites d'interior agrupades a la "resta de municipis" i un 1,5% a la costa mediterrània.

stats