Economia 11/09/2020

Els preus varen caure un 0,7% a l'agost a les Balears

Respecte del mes de juliol, han baixat una dècima

Ara Balears
1 min
Paisatge i aliments de proximitat

PalmaEls preus varen caure un 0,7% durant l'agost a les Balears en comparació amb el mateix mes de l'any passat. Segons ha informat l'agència Efe a partir de les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística, aquesta xifra és una dècima més baixa que la registrada al juliol.

El mes passat el preu dels productes i serveis es va reduir a les Illes un 0,1% en relació amb el juliol i en els vuit primers mesos de l'any s'acumula una caiguda de preus de l'1,3% en comparació amb el mateix període del 2019.

Si es compara amb l'any anterior, el grup que més ha pujat durant el mes d'agost ha estat el d'"uns altres", amb un augment del 2%; el segueix el grup d'ensenyament, amb un 1,9%. Per contra, els preus varen baixar més en el transport, un 3,5%, i en l'habitatge, amb un descens del 2,2%. En el conjunt de l'Estat, els preus es varen reduir un 0,5% a l'agost en la taxa interanual, una dècima menys que el mes anterior a causa de l'encariment de l'electricitat.

Amb la dada d'agost, la inflació encadena cinc mesos de taxes negatives, amb descensos del 0,7% a l'abril, del 0,9% al maig, del 0,3% al juny i aquest 0,6% de juliol, en plena pandèmia del covid-19, en la qual els preus varen tornar a terreny negatiu després de gairebé quatre anys en positiu.

stats