Els preus cauen un 0,8% l'abril a les Balears

En els quatre primers mesos del 2020 acumulen un descens d'un 1,3%

L'índex de preus al consum (IPC) es va reduir l'abril a les Balears un 0,1% en comparació amb el març i va baixar un 0,8% en relació amb un any enrere, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Els quatre primers mesos del 2020, els preus acumulen a l'Arxipèlag un descens d'un 1,3%, segons ha informat l'agència Efe.

El darrer any els costos han caigut particularment en transports (5,7%) i habitatge (5,5%), mentre que les majors pujades s'acumulen en els grups d'alimentació i begudes no alcohòliques (2,8%) i ensenyament (1,9%).

Al conjunt de l'Estat, l'IPC va caure l'abril un 0,7% en comparació amb el mateix mes del 2019, la qual cosa suposa el primer descens d'aquest indicador des de l'agost del 2016.

A causa de la situació de confinament per l'epidèmia del coronavirus, l'INE ha creat dos grups especials que recullen l'efecte en els preus dels béns i els serveis que s'han pogut continuar consumint, entre els quals destaca la pujada d'un 6,9% dels aliments frescos en taxa anual, tres punts superior a la registrada el mes anterior.

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF