Economia 12/02/2021

Els preus a les Balears pugen un 0,7% després de nou mesos en descens

L'habitatge és el que més s'ha incrementat, amb un augment d'un 3,7%

ARA BALEARS
1 min
Gent comprant en el mercat.

PalmaDesprés de nou mesos en descens, els preus han tornat a pujar a les Balears. En concret, el mes de gener els preus varen pujar un 0,7% en comparació amb el mateix mes del 2020. Segons ha informat l'agència Efe a partir de l'IPC que s'ha publicat aquest divendres, els preus no només han augmentat de manera interanual, ja que si es compara l'IPC del desembre amb el del gener, aquest ha pujat un 0,2%.

En concret, el preu que més ha pujat a les Illes durant el darrer any ha estat el de l'habitatge, amb un increment d'un 3,7%. Per la seva banda, el preu dels hotels, cafès i restaurants ha augmentat un 1,8%. Així mateix, els preus que més han baixat són els de les comunicacions, un 3,4% i el del transport, amb una caiguda d'un 2,4%.

En l'àmbit estatal, els preus també han augmentat un 0,5% en un any, sobretot per l'increment de l'electricitat. Aquest augment de l'IPC contrasta amb la caiguda d'un 0,5% que hi va haver el mes de desembre. A més de l'electricitat i el gas, el preu dels aliments i les begudes o dels automòbils, el transport aeri i els carburants també ha pujat.

stats