Economia 14/10/2020

Els preus baixen a les Balears un 0,5% el setembre

Tot i això, la taxa anual va pujar dues dècimes el mes passat

Ara Balears
1 min
/ PERE TORDERA

PalmaEls preus varen caure a les Balears un 0,5% el setembre respecte del mateix mes de l'any passat, segons ha informat l'agència Efe a partir de les dades que ha publicat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística. Tot i això, la taxa anual de preus de consum va pujar dues dècimes durant el mes passat.

Les Illes són, juntament amb Aragó, la quarta comunitat amb més increment de la taxa anual de l'IPC. Els preus que més varen caure són el del transport, un 4%; l'oci i la cultura, un 1,4%, i les comunicacions, un 1,2%. Els augments més significatius es varen produir a l'ensenyança, amb un creixement d'un 1,6%; els aliments i begudes no alcohòliques, un 1,3% i la roba, un 1,2%.

En el conjunt estatal els preus varen disminuir un 0,4%, un descens que es va moderar respecte del mes d'agost per l'encariment de l'electricitat.

L'Institut Nacional d'Estadística ha confirmat la dada que va avançar fa quinze dies i que reflecteix com els preus de consum acumulen sis mesos de descensos interanuals, des d'abril quan va esclatar la pandèmia del covid-19.

stats