Economia 06/04/2021

El preu de l'habitatge a les Illes cau un 0,1%, però encara és el més alt de l'Estat

El metre quadrat a l'Arxipèlag es ven a 2.324 euros

ARA Balears
1 min
Una promoció d'habitatges. / ARA BALEARS

PalmaEl preu mitjà d'un habitatge a les Illes continua sent el més alt de tot l'Estat, tot i haver caigut durant el primer trimestre de l'any. Segons l'estudi duit a terme per la companyia Gesvalt, dedicada al sector de la consultoria, el preu mitjà va caure un 0,1% a l'Arxipèlag i el preu del metre quadrat és de 2.324 euros. Les Balears es troben molt per sobre de la mitjana estatal, que, segons l'informe, és de 1.388 euros.

Cal destacar que, a diferència de les Illes, a set comunitats autònomes (Astúries, la Rioja, Castella, Cantàbria, Canàries, Madrid, Navarra, el País Basc i Castella-la Manxa) el preu mitjà de l'habitatge sí que ha augmentat durant el primer trimestre de l'any tot i la pandèmia.

Per altra banda, Palma és la cinquena ciutat de l'Estat amb el preu del metre quadrat més elevat (2.227 euros), només per darrere Sant Sebastià (4.031 euros), Barcelona (3.301 euros), Madrid (3.027 euros) i Bilbao (2.478 euros).

Pel que fa al preu del lloguer, l'informe elaborat per la companyia Gesvalt també destaca les Balears com una de les comunitats on, tot i el descens registrat els darrers mesos, el preu del lloguer encara és dels més cars de l'Estat. A les Illes, el preu del metre quadrat per llogar és de 12,97 euros, el quart més alt de l'Estat.

stats