El preu de l'habitatge es dispara un 8% a les Balears respecte del 2018

Segons Tinsa, el cost per adquirir pisos nous i de segona mà s'ha incrementat aquest març en relació amb el mateix mes de l'any passat

El preu mitjà de l'habitatge nou i de segona mà a les Balears s'ha disparat un 8% aquest passat març respecte del mateix mes del 2018, segons l'estadística de la taxadora Tinsa. Al conjunt de l'Estat, els preus mitjans es varen moderar, i s'incrementaren un 3,9% en comparació amb el mateix període de l'any passat. Tot i això, des dels mínims registrats el febrer del 2015, el preu ha augmentat un 13,8%. El creixement més gran interanual al març correspon a les capitals i les Illes, amb un 6,6% i un 8% respectivament.

D'altra banda, és destacable que la costa mediterrània també va mostrar una evolució superior a la mitjana estatal (4,1%), mentre que a les àrees metropolitanes, el creixement respecte de fa un any, es va moderar un 3,1%. A les localitats d'interior i de menor extensió, l'habitatge va ser un 2% més barat que el març del 2018.

Cal tenir en compte que a  les Illes, i com ja va avançar l'ARA Balears, el preu de l'habitatge de segona mà va experimentar en el primer trimestre del 2019 una pujada del 3,3% i se situa en 2.617 euros el metre quadrat, segons les dades de l'índex immobiliari del portal Fotocasa. Amb aquesta darrera pujada, ja són 14 els trimestres amb dades positives en cadena que experimenta la comunitat balear, cosa que la col·loca un 37,7% per sobre de la mitjana espanyola, que al març fou de 1.900 euros el metre quadrat.

El preu de l'habitatge torna a pujar un 3,3% el primer trimestre del 2019

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF