El preu de l'habitatge a les Illes cau un 8,2% des del març a causa del covid-19

Tot i aquest descens, els preus del juliol continuen estant per sobre dels de l'any passat a les Balears 

El preu mitjà de l'habitatge a les Illes Balears ha caigut un 8,2% des del mes de març, quan va començar la crisi sanitària del covid-19, segons ha informat l'agència Efe a partir de les dades publicades per la societat de taxació Tinsa. Tot i això, es manté un 0,3% per sobre del preu que es va registrar el mes de juliol del 2019. Aquest descens és quatre vegades superior al que s'ha produït en el conjunt de l'Estat, on l'índex general acumulat en la caiguda va ser d'un 1,9%.

El mes de juliol, els preus varen baixar tant a les Balears com a les Illes Canàries un 5,9% respecte del mes anterior. Segon l'informe, el preu de l'habitatge nou i utilitzat al conjunt de l'Estat va baixar un 0.9% respecte del mes anterior.

Segons el director del Servei d'Estudis de Tinsa, Rafael Gil, "per primera vegada des de l'agost del 2016, la variació interanual de l'índex estatal entra en un terreny negatiu, amb un descens d'un 0,03%. D'acord amb les taxacions realitzades per Tinsa, l'ajust està sent més acusat en els mercats més exposats a la demanda estrangera i el turisme, com són les illes i la costa.

Després dels dos arxipèlags, les majors caigudes corresponen a la costa mediterrània, on l'ajust va ser d'un 2,4% al juliol respecte del mes anterior, la qual cosa eleva al 6,1% la caiguda acumulada des del mes de març. A les àrees metropolitanes, el descens el darrer mes va ser d'un 1,3%. 

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF