El preu del lloguer ha pujat un 4,30% en un any a les Balears

Aquesta augment suposa el sisè increment més alt de tot l'Estat, segons l'informe mensual de pisos.com 

El preu del lloguer a les Illes Balears ha pujat en un any un 4,30% si es comparen el mes de juliol de l'any 2020 (quan el preu mitjà va ser de 1.430 euros) i el mateix mes del 2019, segons l'informe mensual que fa pisos.com, i suposa el sisè augment més alt de tot l'Estat. Si es mira en termes mensuals (de juny a juliol), el lloguer ha pujat un 0,35%, l'increment més lleu del conjunt estatal.

Tot i que l'increment és dels més lleus, les Balears varen ser la segona autonomia més cara del país, només per darrere de Madrid. En el conjunt estatal, el mes de juliol el preu mitjà del lloguer era de 975 euros, cosa que suposa una caiguda mensual d'un 1,52%, i respecte del mes de juliol del 2019, la pujada va ser d'un 2,74%.

Segons el director d'estudis de pisos.com, Ferran Font, "les rendes de lloguer a Espanya continuen retallant-se, tot i que encara hi ha localitats on la pressió dels preus és molt forta". "Encara que les mensualitats que presenten algunes capitals són especialment difícils de suportar per les economies familiars més afectades per la crisi sanitària cal tenir en compte que el mercat d'arrendament creixerà en nombre d'inquilins, ja que molts compradors estan retardant la seva decisió davant una situació laboral que podria complicar-se", ha assegurat Font.

Palma va ser la quarta capital més cara

Palma va marcar el juliol del 2020 una superfície mitjana de 117 metres quadrats i una renda mitjana mensual de 1.348 euros. Aquesta mensualitat la va situar en el quart lloc a la llista de les capitals de província més cares de l'Estat. El rànquing encapçala Madrid amb 1.807 euros al mes. La capital balear va registrar una caiguda mensual d'un 0,91%. Enfront de juliol del 2019 va caure un 4,49%, la desena baixada més intensa d'Espanya.

 

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF