La presidenta de la FEHM, María Frontera: "Un 57% dels hotels intentarà obrir aquest juliol"

Considera que la decisió de tancar tots els establiments de Punta Balena i dels carrers de la 'Cervesa' i 'el Jamón' ha estat encertada 

La presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, María Frontera, ha assegurat en una entrevista a Efe que "un 57% dels hotels intentarà obrir durant el mes de juliol" i que hi ha un 15% dels associats a la federació que està segur que no obrirà i que esperarà tenir una oportunitat la temporada que ve.

La situació provocada pel covid-19 ha fet que les previsions per a aquest estiu "s'agafin amb pinces" perquè s'ha flexibilitzat la política de cancel·lació als hotels, als vols i als paquets i "estam patint molts de canvis, modificacions de dates, anul·lacions i reembossaments", ha dit Frontera. Tot i això, la presidenta de la federació ha assegurat que el mercat alemany és el que està donant una millor resposta, mentre que el mercat britànic fa pocs dies que s'ha activat.

La decisió del Govern de tancar tots els establiments de Punta Balena, a Magaluf, i els carrers de 'la Cervesa' i 'el Jamón', a l'Arenal, li sembla encertada perquè en una situació de pandèmia "hem de ser escrupolosos amb el compliment de la normativa mitjançant inspeccions i més regulació", i ha afegit que s'han "d'erradicar aquests comportaments i no podem consentir-los".

Respecte de l'obligatorietat de la mascareta, Frontera admet que al principi li va semblar una mesura excessiva perquè no es justificava amb les dades sanitàries, "però després de tenir reunions amb Sanitat i valorar els fets del cap de setmana, que s'hagi imposat als nuclis urbans em sembla adequat". "Crec que els nostres visitants han acceptat l'ús de la mascareta, però s'ha d'explicar i aclarir on, en quin moment i per què s'ha de dur", ha dit. 

El culpable que el carrer 'del Jamón' de l'Arenal es digui així: "Per què s'han de ficar amb nosaltres?"

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF