La plataforma d'ocupació a internet Infojobs ha registrat 5.865 ofertes laborals a Balears al març

El turisme i la restauració són els sectors generadors de més demanda de feina

La plataforma d'ocupació a internet Infojobs registrà 5.865 vacants d'ocupació a les Balears al març, un 2% més que el mes anterior, però un 11,5% menys que al març de l'any passat, quan la Setmana Santa va caure en aquest mes i no a l'abril, com succeeix enguany, segons informa l'agència Efe.

Els tres principals sectors generadors d'ocupació a les Illes al març van ser: turisme i restauració (amb el 24% del total de vacants), comercial i vendes (15%) i professions, arts i oficis (11%). En el conjunt d'Espanya, al març, InfoJobs registrà un total de 242.468 llocs vacants per treballar, un 9% superior al mes anterior.

Segons l'entitat, després de la campanya de Nadal i les rebaixes, l'ocupació a l'Estat va frenar el seu creixement, un fet motivat, també, per la data tardana en la qual ha caigut la Setmana Santa enguany. Al març, amb vista a Setmana Santa, l'ocupació ha tornat a reactivar-se, i la restauració i el turisme han estat importants creadors de llocs de treball a Espanya durant aquestes dates.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF