Economia 13/05/2021

La Plataforma 'Sí als creuers' exigeix protocols de seguretat per al sector i fa "un toc d'atenció" al Govern

El president de la plataforma, Jordi Mora, ha mostrat la seva preocupació, ja que "l'activitat de creuers necessita previsió i planificació"

ARA Balears
1 min
Representants de la plataforma 'Sí als creuers' durant la roda de premsa.

PalmaEl president de la Plataforma 'Sí als creuers' i de PIMEM, Jordi Mora, ha exposat aquest dijous la necessitat de preparar protocols de seguretat per al turisme de creuers que permetin reactivar l'activitat davant la pandèmia del covid-19. Segons ha informat Europa Press, Mora en una roda de premsa ha fet "un toc d'atenció" al Govern i a l'Autoritat Portuària de Balears, perquè els ports de les Illes "arriben tard".

A més, ha remarcat la seva preocupació, ja que "l'activitat de creuers necessita previsió i planificació" i ha assegurat que l'Arxipèlag és l'única comunitat de la Mediterrània que no ha aprovat protocols de seguretat. Segons Mora, durant els darrers mesos diferents membres de la plataforma han mantingut reunions amb el Govern i l'Autoritat portuària per reclamar un protocol de seguretat "perquè els creuers tornin a Palma i Eivissa", ha indicat.

Per part seva, Beatriz Orejudo, de l'Associació Patronal d'Empresaris d'Activitats Marítimes de les Balears, ha destacat que és positiu que hi hagi creuers a ports de l'Estat. "No sabem si s'està arribant massa tard perquè les navilieres necessiten vendre aquests creuers". "Donem la mà al Govern per a ajudar-los en aquesta reorganització", ha ressaltat.

Des del sector dels guies turístics han indicat que "no hi ha un corredor més segur en aquests moments que els que ofereixen els creuers", i han assegurat que "la mesura estrella que ha venut el Govern" d'una assegurança covid per a turistes, "les navilieres ja l'han implantat".

stats