Publicitat
Publicitat

DRETS

La plantilla de George’s, definitivament al carrer

Les 36 persones que fins ara treballaven a la històrica fàbrica de sabates d’Inca, l’empresa de calçats George’s, són acomiadades definitivament. La reunió d’ahir entre els treballadors i els propietaris de l’empresa, que a finals d’agost van anunciar un ERO d’extinció per tancar la fàbrica, no va donar fruits i la plantilla va acabar signant l’expedient sense acord.

A partir del proper dilluns, aquestes persones poden anar a cercar la carta d’acomiadament i quedaran pendents de l’entrada al Fogasa (el Fons de Garantia Salarial) per saber la quantitat que perceben després de quedar al carrer. “Haurem de veure quan cobram, què cobram i de quina manera cobram”, denuncia María del Carmen Rebollo, delegada sindical d’UGT a l’empresa que va formar part de la reunió d’ahir.

“Hem arribat a una situació que és com un pantà on la fàbrica no vol cedir”, denuncia. Rebollo explica que durant aquestes tres setmanes la cosa “s’ha anat embolicant” sense que s’hagi avançat cap a un acord i, després de la protesta i la reunió d’ahir, van decidir deixar la lluita en mans dels advocats, tot i que ja no hi ha marxa enrere per al tancament de la fàbrica. “Vàrem sortir de la trobada exactament igual que hi vàrem entrar”, critica la sindicalista.

L’empresa assegura que, si pot, pagarà als seus treballadors la metiat de la nòmina del mes d’agost, però gairebé totes les persones que formaven la plantilla quedaran en mans del fons Fogasa.

Alguns d’ells ja tenen alguna altra opció de feina, però durant aquestes setmanes el comitè d’empresa va reunir-se amb la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral del Govern, Isabel Castro, qui va assegurar que se cercarien solucions per recol·locar aquestes persones després del tancament de George’s.

Els ERO que han estat signats sense acord s’han disparat des que es va aprovar la darrera reforma laboral, de la mateixa manera que el paper de mediació que pot fer el Govern davant aquestes situacions s’ha vist restringit.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF