La borsa de places finançarà amb 10,6 milions projectes municipals el 2019

Cada ajuntament en podrà presentar dos, que es finançaran amb un màxim de 500.000 euros 

La borsa de places turístiques finançarà l'any 2019 els projectes de millora de l'oferta turística que presentin els ajuntaments de Mallorca amb una dotació de 10,6 milions d'euros. Sumats a les aportacions municipals que, com a mínim, han de ser del 20% del cost de cada projecte, s'invertiran, al menys, 13 milions d'euros.

La consellera de Turisme, Innovació i Recerca, Bel Busquets, ha informat aquest dimecres sobre la nova convocatòria de subvencions amb fons del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics, que va publicar el Butlletí Oficial dissabte passat, el termini per a la presentació de projectes del qual estarà obert fins al 20 d'agost. Aquest consorci gestiona els fons provinents de la compra de places turístiques i encara n'hi ha prop de 43.000 de disponibles.

Busquets ha destacat que les actuacions tindran un finançament màxim del fons de places del 80%, amb un límit de 500.000 euros, mentre que la resta del fons hauran d'aportar-lo els consistoris, que es faran càrrec de l'execució de les iniciatives. El director general de Turisme, Antoni Sansó, ha explicat els detalls de la convocatòria, que en la seva anterior edició va tenir una dotació procedent de la venda de places turístiques de 16,5 milions d'euros.

Sansó ha destacat que, a diferència de les dues iniciatives similars executades en la passada legislatura (2013 i 2014), els ajuntaments assumiran la responsabilitat d'execució dels projectes, amb un màxim de dos per municipi.

Una vegada hagin presentat les seves propostes, el Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics triarà a la fi d'any quines són les que finançarà en funció d'un seguit de criteris, entre els quals s'inclou l'aportació a una oferta turística desestacionalitzada. A partir d'aquí, es donarà un termini de cinc mesos per a la presentació d'un projecte d'execució, que haurà de ser autoritzat de nou després d'una supervisió, després de la qual cosa s'obrirà un altre termini de cinc mesos per a la licitació de les obres.

Com que fins ara no s'havien fixat aquests terminis, encara hi ha projectes pendents en cas que es dugui a terme. Dels 49 projectes aprovats en la convocatòria del 2017, se n'han començat a executar nou i els altres 41 estan pendents d'algun tràmit, segons ha explicat el director general.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF