Economia 19/12/2020

Pimeco creu innecessari que es tanquin els carrers comercials de Palma perquè "la ciutat està buida"

La patronal qualifica aquesta decisió de "poc realista"

Ara Balears
1 min
Pimeco reclama més ajudes a l'Ajuntament de Palma.

PalmaLa patronal del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco) ha assenyalat aquest dissabte que la Policia Local de Palma no hauria de tancar els carrers comercials de Palma durant les festes de Nadal a causa de l'aglomeració de ciutadans perquè "la ciutat està buida", segons ha informat l'agència Efe.

Pimeco defensa que, davant la greu situació sanitària, és "vital" prendre totes les precaucions possibles per frenar el contagi, però és "poc realista que es tanquin els carrers, ja que a les zones comercials de la ciutat hi ha molt poca gent". En aquest sentit, els comerciants asseguren que "potser es poden produir aglomeracions en punts molt concrets, però als carrers comercials de la ciutat no hi ha aquest problema", asseguren els comerciants.

El president de la patronal, Toni Fuster, considera que "el Consistori hauria d'ajudar el petit comerç, un dels sectors més damnificats d'aquesta crisi, renovant les línies d'ajudes que va posar en marxa a l'inici de la pandèmia".

Cal recordar que, segons va apuntar la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), el 18,7% de les petites i mitjanes empreses i també autònoms del teixit empresarial de l'illa es plantegen tancar definitivament el negoci.

stats