CAEB i Pimem demanen "prioritat" en les ajudes del fons europeu, i els sindicats insisteixen a allargar els ERTO

Agents econòmics de les Illes reaccionen davant les dades de l'atur del mes d'agost

Els agents econòmics de les Illes han reaccionat davant les dades de la taxa d'atur del mes d'agost, en la qual s'han registrat 73.753 persones desocupades. La Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), la de la Petita i Mitjana Empresa (Pimem), i els sindicats d'UGT i Comissions Obreres (CCOO) insisteixen en la necessitat "d'allargar" els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) fins a la pròxima temporada turística.

Davant les 73.753 persones que s'han registrat a l'atur aquest mes d'agost, el president de Pimem, Jordi Mora, recorda que a aquesta xifra "s'hi ha de sumar la dels 58.801 treballadors que estan en ERTO". Així mateix, alerta que aquesta "situació pot canviar" i, a mesura que passin els mesos, "pot haver-hi més persones que es trobin sense feina". És per aquest motiu que la presidenta de la CAEB, Carmen Planas, reclama al govern espanyol "un pla especial" dirigit a les Balears i exigeix que "es "prioritzi" aquesta comunitat en el repartiment del fons europeu per a la recuperació de la crisi sanitària. De fet, "és el moment de copiar el model alemany i aprovar unes ajudes de més d'un any amb l'objectiu de poder donar la màxima tranquil·litat al teixit empresarial".

Per part seva, el sindicat d'UGT demana "cobertura social" per a tots els treballadors que hagin quedat sense una prestació en els darrers mesos, i Comissions Obreres (CCOO) sol·licita que no es redueixi "l'import de prestacions del 70% al 50%.

Així mateix, UGT recorda que les Balears són una comunitat "més fràgil" que la resta de territoris espanyols. Insisteix en el fet que "el model estacional de l'Arxipèlag és insostenible "i en la necessitat de crear "un sistema productiu que ofereixi més estabilitat econòmica i laboral", ha dit la secretària d'Acció Sindical i Comunicació d'UGT, Ana Ladero.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF