Economia 21/12/2018

La patronal PIMEM dona suport a l'augment del salari mínim

El president Jordi Mora ha fet una crida que també es prenguin mesures per incrementar la productivitat de les empreses

Ara Balears
1 min
El Govern espanyol ha aprovat aquest divendres la pujada del SMI.

PalmaLa Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) dona suport a l'increment nominal del Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins als 900 euros mensuals sempre que aquesta mesura inclogui propostes destinades a la millora de la productivitat a curt termini en benefici de les pime i dels autònoms i que entrin en vigor de manera immediata.

Després del comunicat emès aquest divendres dematí per la Plataforma Pimes, de la qual PIMEM forma part, el president de la patronal mallorquina, Jordi Mora, ha fet una crida que tant el govern autonòmic com el de l'Estat centrin les reformes en altres mercats. “Entenem que aquesta mesura és beneficiosa per als treballadors i necessària. Ara bé, des de PIMEM creiem que a partir d'ara és urgent, primer, abandonar accions basades exclusivament en les reformes del mercat de treball; i segon, començar a oferir propostes que millorin la productivitat de les nostres petites i mitjanes empreses”.

Fent-se eco de les idees transmeses per la Plataforma Pimes, Mora sol·licita que s'estableixi un pacte de rendes que impliqui la reducció de les rendes excessives dels oligopolis i una millora del sistema de formació de preus. “Hi ha desigualtats que també hem de solucionar si volem oferir un sistema competitiu a les nostres pime”.

stats