Economia 24/10/2019

La patronal del lloguer turístic Habtur demana estar present a la comissió de l'ecotaxa

Qualifiquen d'anomalia que un sector que representa el 25% de l'oferta d'allotjament no participi en la gestió de l'impost

Ara Balears
1 min
El Govern ha presentat, aquest dilluns, la seva proposta de regulació del lloguer turístic

PalmaL'Associació d'Habitatges Turístics de Balears, Habtur, ha demanat al conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, entrar en la comissió de l'Impost del Turisme Sostenible (ITS). La patronal del lloguer turístic ha qualificat d'"anomalia" el fet de no formar part de l'entitat, atès que sempre s'ha mostrat a favor d'aquest impost, ha recalcat en un comunicat, sobre la petició feta aquest dimecres en una reunió amb Negueruela.

El president de l'entitat, Antoni Serra, ha insistit a reinvindicar la presència d'Habtur en la comissió de l'ecotaxa perquè considera que "és una anomalia que un sector que representa el 25% de l'oferta d'allotjament no estigui present en la comissió, sobretot si tenim en compte que sempre hi hem estat a favor".

Habtur ha manifestat, a més, la preocupació dels qui fan lloguer turístic des de l'aplicació del reial decret que afecta les comunitats de propietaris, pel reglament de sancions i altres aspectes. Serra va valorar la primera presa de contacte amb el conseller i es va comprometre a donar-li continuïtat. "Treballarem per mantenir un diàleg constant", ha dit.

stats