Economia 18/07/2019

La patronal hotelera Cehat preveu una caiguda de fins al 15% del turisme alemany a Mallorca

Les illes espanyoles amb més dependència d'aquest mercat seran les més afectades per la baixada

Ara Balears
1 min
La patronal hotelera Cehat preveu una caiguda de fins el 15% del turisme alemany a Mallorca

PalmaLa patronal hotelera Cehat preveu que el turisme alemany pot baixar a algunes zones de Mallorca entre un 10% i un 15%, ja que els seus associats preveuen una caiguda general d'aquest mercat emissor, que s'accentuarà a les àrees amb més dependència d'aquest mercat.

Segons un 57% dels enquestats per la patronal, el mercat de l'Estat creixerà aquest estiu, mentre que un 49% diu que baixaran els estrangers, i les destinacions que se'n veuran més afectades seran illes amb gran dependència del turisme alemany i nòrdic, com Mallorca, Gran Canària i Fuerteventura.

El president de Cehat, Juan Molas, ha indicat que a Mallorca s'estima un descens del 10% al 15% del turisme alemany a les zones que aquests freqüenten més, mentre que a Canàries ja al març i abril s'ha registrat un descens de turistes alemanys i nòrdics. Segons Molas, el turisme alemany està baixant un 10% i el procedent dels països nòrdics, un 12%.

A més, ha dit que s'està notant la recuperació de països competidors, com Turquia, on les reserves entre gener i abril han augmentat més d'un 20% i prop d'un 10% en el període abril-juny respecte de l'any passat. També s'estan recuperant Tunísia, Grècia, Croàcia i Montenegro en gran part pels preus que ofereixen, que, per exemple, a destinacions semblants entre Turquia i Espanya hi ha diferències del 50% i el 60%.

stats