L'operadora de telefonia catalana Parlem desembarca a les Balears

L'empresa ha ampliat en mig milió d'euros el seu capital després de comprar Lemon Telecom per expandir-se a l'Arxipèlag

L'operadora catalana Parlem  Telecom ha escenificat aquest dimarts a l'horabaixa el desembarcament a les Balears amb un acte de presentació a Palma. Allà ha comunicat que ha ampliat en mig milió d'euros el seu capital a  través del micromecenatge amb la participació de 200 nous inversors. La  companyia ha assolit aquesta xifra en menys de 15 dies mitjançant la  plataforma online de finançament col·lectiu The Crowd Angel, que requereix  una inversió mínima de 1.000 euros per tal d'adquirir un tiquet de participació.

L'operadora té la seva seu a Barcelona, però des de fa unes setmanes té una nova oficina a Inca per tal d'oferir serveis de proximitat a particulars i empreses de les Illes Balears. De fet, Parlem va adquirir a l'agost la companyia Lemon Telecom, especialitzada en la prestació de solucions de telecomunicacions per a empreses, amb l'objectiu de créixer a les Illes i hi ha emès la seva darrera campanya televisiva, 'Perquè és la meva', en mallorquí.

Ernest Pérez-Mas,  CEO  de  Parlem  Telecom , ha anunciat que la companyia aspira a arribar als 700.000 euros per aquesta via. Pérez-Mas ha explicat a l'ARA Balears que la compra de  Lemon   Telecom  ha  permès  a l'empresa incrementar la presencia a les Illes, ja que s'ha obert una botiga a Inca per atendre als actuals i potencials usuaris. També ha destacat que  Parlem   Telecom    a l'Arxipèlag clients institucionals importants, com l'Ajuntament de Manacor, i que vol treballar per aconseguir-ne més . Així mateix, ha confirmat un increment de la plantilla de l'empresa a la comunitat per ampliar també els seus serveis al segment d'usuaris privats.

El president de l'Obra Cultural Balear, Josep de  Luis, ha presentat Pérez-Mas en l'acte fet en Can Alcover i on Parlem  ha donat a conèixer els serveis i les possibilitats d'inversió que ofereix. L'operadora de telecomunicacions ampliarà durant les  properes setmanes el seu capital en un milió d'euros a través de  socis privats i dels seus socis actuals. En total, per tant, Parlem Telecom  haurà incrementat a final del 2019 el seu capital en un mínim  d'1,5 milions, cosa que suposa arribar fins als 19,5 milions de valor d'empresa.

En aquests moments, el primer accionista de la companyia és el seu  fundador, Ernest Pérez-Mas, que té un 20% del capital de Parlem  Telecom. A continuació, es troben Ona Capital (societat de capital risc  vinculada als supermercats Bon Preu Esclat), que en té un 18,2%, i Inveready, que en té un 8%. L'empresa compta també amb diversos petits inversors, que suposen el 28,5% de l'accionariat, i amb nou gestores patrimonials catalanes, que en tenen un altre 24,5%. Per últim, Xfera (del Grup MásMóvil) té el 0,8% del total.

Amb aquesta ampliació de capital, la companyia aspira a tancar l'exercici del 2019 amb 10,5 milions de facturació i superar les 50.000 línies activades. El creixement econòmic no s'acabarà aquest any, ja que el 2020 l'operadora, nascuda el 2014, espera arribar als 14 milions de facturació i a les 75.000 línies activades.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF