Economia 16/04/2020

PalmaActiva elabora llistats per zones de Palma amb els comerços que estan oberts durant l'estat d'alarma

L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conèixer a la ciutadania alternatives a les grans superfícies, apostant pel comerç local i de proximitat

Ara Balears
1 min
Mapa elaborat per PalmaActiva.

PalmaPalmaActiva està elaborant llistats de les diferents zones de Palma on constin tots els comerços de la ciutat que resten oberts durant l'estat d'alarma. Amb aquesta iniciativa, que es difon a través de les xarxes socials, el Consistori cerca donar a conèixer a la ciutadania alternatives comercials a les grans superfícies, apostant pel comerç local i de proximitat.

De moment, ja hi consta la relació d'establiments de sis zones de Palma: Son Ferriol, Cas Caspiscol, el Fortí, el Molinar i elSecar de la Real. Cort ha informat que preveu anar-la ampliant fins que abasti tota la ciutat.

Es tracta d'un projecte col·laboratiu en què fan feina dos treballadors del programa SOIB Visibles. que s'encarreguen de contactar amb els comerços per confirmar que estan oberts al públic. Els establiments també poden sol·licitar aparèixer al llistat, mentre que els ciutadans, per la seva banda, poden fer les seves aportacions afegint quins negocis estan oberts o tancats.

La Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, responsable d'aquest projecte, ha assenyalat que vol donar suport als petits comerços de proximitat perquè és bo per mantenir l'activitat econòmica de les barriades. A més, afegeix que aquests establiments no tenen problemes d'abastiment i que s'hi poden trobar productes de quilòmetre zero i evitar aglomeracions de gent.

D'altra banda, l'Ajuntament recorda l'existència d'un mapa de comerços que estan oberts durant l'estat d'alarma.

El mapa recull referències dels petits establiments comercials o bé de distribuïdors de productes locals, ecològics o quilòmetre zero de ciutat. És una eina amb què es pot donar visibilitat als establiments que continuen fent feina per abastir la ciutadania.

stats