Les finques agrícoles han patit esbucaments de casetes i parets i desplaçaments de terres

Unió de Pagesos i Asaja comencen a fer el recompte de danys, però destaquen que les zones afectades no són de gran producció agrícola i ramadera

Els danys  que han provocat les inundacions a les finques agrícoles del Llevan t se centren en l'esbucament de marges, parets i casetes, així com en el desplaçament de terres, la destrossa de reixes i la mort d'algun animal.

"De moment, hem començat  a parlar amb els nostres associats, que assenyalen danys que fan més referència a construccions en les zones rústiques que pròpiament a la producció agrícola", explica Sebastià  Ordinas , president d'Unió de Pagesos.

Joan Simonet, gerent d' Asaja , coincideix amb el diagnòstic de la situació, tot i que encara no li ha estat possible parlar amb la majoria dels prop de 40 associats que l'entitat té a la zona. "Els que hem localitzat ens parlen principalment de parets caigudes, camins destrossats o reixes arrossegades. També, alguns havien llaurat i l'aigua s'ha en duit  la terra cap a altres llocs de la finca, que ha provocat acumulacions", explica Simonet.

La zona no es caracteritza per tenir finques de gran producció agrícola, segons han comentat les dues  entitats , però sí perquè hi ha molts de propietaris que contribueixen a fer una gestió territorial amb la cura de les seves finques.

Les més afectades han estat les més pròximes al torrent. En alguns casos, els galliners han   desaparegut  i alguna ovella ha estat arrossegada , però no s'esperen gran mals per a la ramaderia de la zona.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF