Economia 12/11/2020

L'oferta de pisos compartits creix un 46,2% durant la pandèmia a les Balears

Segons un estudi publicat per Idealista, a Palma la pujada ha estat d'un 40,1%

Ara Balears
1 min
Llogar una habitació és un  15% més car que fa un any

PalmaLa crisi del coronavirus ha fet que l'oferta per llogar habitacions i compartir pis s'hagi disparat a les Balears i en el conjunt de l'Estat. Segons un estudi publicat per Idealista, l'oferta registrada el mes d'octubre fou un 46,2% superior a la que existia el mes de març. El portal immobiliari també ha posat de manifest que a Palma l'increment se situa en un 40,1%. Cal recordar que, segons un estudi anterior d'Idealista, Palma és la quarta ciutat espanyola amb el preu més alt per habitació, amb una mitjana de 338 euros.

En el conjunt de l'Estat, el nombre d'anuncis ha augmentat un 80,9%. Si es mira l'evolució d'aquest tipus de lloguer a escala estatal es pot comprovar que l'evolució no és homogènia. Si es miren les dades per autonomies, es pot comprovar que Extremadura és l'única regió on ha caigut el nombre d'anuncis disponibles per compartir pis, concretament un 22%.

Per contra, Madrid ha estat la comunitat on més ha pujat l'oferta i hi ha un 159% d'unitats disponibles més. L'oferta a Ceuta ha pujat un 125%; a Múrcia, un 98,4%, i a Catalunya, un 83,3%. Aquestes són les úniques regions on el nombre d'anuncis ha pujat per sobre de la mitjana estatal.

La ciutat on més ha crescut aquest tipus oferta és Madrid, on s'ha triplicat, fins a arribar a un ascens d'un 203%. La segueixen Múrcia, amb un augment d'un 162,5%; Ceuta, amb un 125%; Sevilla, amb un 105,9%, i Barcelona, amb un 99,9%.

Balears, la segona comunitat amb el preu de lloguer més car

Les Illes Balears són la segona comunitat on es paga més pel lloguer cada mes, amb una mitjana de 1.449 euros, segons ha informat pisos.com en un comunicat. En l'àmbit provincial, les Balears ocuparen a l'octubre la tercera posició entre les regions amb el lloguer més car. Al conjunt d'Espanya, la mensualitat és de 993 euros de mitjana, i ha pujat un 1% respecte de l'octubre de l'any passat.

Palma va registrar a l'octubre una renda mitjana mensual de 1.310 euros per pagar el lloguer d'un pis. Això situa Ciutat com la quarta capital de província més cara de l'Estat per llogar un habitatge, un llistat que lidera Madrid amb 1.815 euros al mes. El pagament de lloguer va caure un 8,25% a l'octubre respecte del mateix mes de l'any passat.

stats