Economia 31/08/2020

L'ocupació dels apartaments turístics només va arribar al 28% al juliol a les Balears

En total hi va haver 66.776 viatgers, dels quals poc menys de dos terços eren estrangers

Ara Balears
1 min
Palma és una de les zones on no és permet el lloguer de pisos turístic

PalmaEls apartaments turístics de les Illes Balears varen tenir una ocupació mitjana del 27,97% de les places al juliol, el primer mes complet en què varen poder obrir després de l'inici de la pandèmia del coronavirus, segons ha informat l'agència Efe a partir de les dades que ha publicat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística.

Així, els apartaments de les Balears varen rebre el mes passat 66.776 viatgers, dels quals poc menys de dos terços eren estrangers i un 36% varen ser espanyols. Aquests clients varen realitzar en total 365.223 pernoctacions, amb una estada mitjana de 5,47 dies.

El turisme rural va tenir un grau més elevat d'ocupació durant el mes de juliol. Hi va haver una ocupació del 36,31%, amb un total de 21.253 clients, un terç dels quals varen ser espanyols i la resta, estrangers. Els apartaments turístics varen donar feina a 2.896 persones a les Illes i els allotjaments rurals, a 1.926 persones.

Dades estatals

En el conjunt de l'Estat, les pernoctacions en els allotjaments turístics extrahotelers varen baixar al juliol un 49,9% respecte del mateix mes del 2019, enfront del descens del 84,6% registrat al juny. Igual que a les Balears, l'ús de cases rurals per part dels residents es va disparar un 18,7%.

Al juliol, el primer mes complet sense restriccions de mobilitat després de l'esclat de la pandèmia del covid-19, gairebé tres milions de viatgers es varen allotjar en apartaments turístics, albergs o cases rurals, un 39,7% menys que l'any anterior.

stats