Economia 08/09/2021

Nou pic històric del preu de l'habitatge a les Balears: en un any s'ha encarit un 5,7%

Fins ara l'índex més alt era el registrat el tercer trimestre del 2007, abans que esclatàs la bombolla immobiliària

ARA Balears
2 min
Al registre dels grans tenidors hi ha aproximadament uns 700 habitatges.

PalmaComprar un habitatge a les Balears és, de mitjana, un 5,7% més car que l'any passat. Així ho posen de manifest les darreres dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística, que ha recollit Europa Press, que també situen les Illes com la segona comunitat amb l'índex de preus més elevat entre els mesos d'abril i juny, només per darrere de Madrid.

Així, aquest índex representa un nou pic històric a les Balears respecte de les dades disponibles a l'INE. Fins ara, l'índex de preus més alt era el que es va registrar el tercer trimestre del 2007, just abans que esclatàs la bombolla immobiliària del 2008.

Si es comparen les dades d'aquest tercer trimestre amb les de l'anterior també es pot veure una pujada d'un 4%, la més alta de tot l'Estat. Precisament, d'ençà que va començar l'any, el preu de l'habitatge acumula un increment d'un 3,9% respecte del mateix període del 2020 i si es mira des de l'inici de la crisi del covid-19, l'increment se situa en un 5,2%. En el conjunt d'Espanya, el preu de l'habitatge ha pujat un 3,3% el segon trimestre respecte de l'any anterior i un 2,4% en comparació amb el trimestre passat.

Poca diferència entre el preu de l'habitatge nou i usat

En el cas de l'habitatge nou, el preu és a les Balears un 9,5% més car que fa un any, i un 0,4% més alt que en el trimestre anterior, encara que acumula una baixada d'un 1,6% des del gener. En habitatge usat, els preus són un 5,6% més elevats que l'any passat, i un 4,4% més cars que el trimestre anterior. Enguany l'habitatge usat ha augmentat els preus un 4,5% a la regió. Com Madrid, les Illes destaquen per ser una de les regions amb menys diferència entre els preus de l'habitatge nou i usat.

stats