Economia 02/06/2021

Negueruela creu que l'oci a Eivissa podria reobrir "a principis de juliol"

El conseller confia en poder presentar aviat i de manera conjunta el pla de reobertura

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'una discoteca d'Eivissa. / GETTY

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha manifestat que la reobertura del sector de l'oci a Eivissa podria dur-se a terme "a principis de juliol", després de la prova pilot que tindrà lloc en unes setmanes.

Segons ha informat Europa Press, el conseller ha assegurat que s'està treballant amb el sector i ha recordat que s'ha de veure com organitzaran la reobertura per poder obrir amb unes condicions "similars" a les d'abans de la pandèmia. Negueruela ha agraït a Oci d'Eivissa la seva col·laboració i per "entendre la situació ja des de fa més d'un any".

Així, ha confiat a poder presentar aviat i de manera conjunta aquest pla de reobertura. El conseller ha assenyalat que les decisions amb relació a l'oci adoptades en altres comunitats no els faran replantejar el seu calendari de reobertura. Sobre la possibilitat que proliferin festes il·legals en habitatges vacacionals i la petició del Consell de poder actuar, Negueruela ha recordat que tots coneixen el marc constitucional existent.

Cal recordar que aquest dimarts el Ministeri de Sanitat ha traslladat als governs autonòmics en un document de recomanacions entre les quals hi ha l'opció de reobrir les discoteques fins a les dues de la matinada a les comunitats que tinguin una incidència per sota dels 50 casos per cada 100.000 habitants o en el cas que arribin a una taxa de 150 casos com a màxim, però mostrin una tendència a la baixa molt clara.

stats