Economia 14/03/2022

Negueruela assegura que les ajudes de l'Estat per pal·liar la inflació seran "molt importants" per a les Balears

El portaveu del Govern s'ha referit a les rebaixes impositives que aprovarà el govern estatal per als sectors afectats per la guerra d'Ucraïna

1 min
El portaveu del Govern, Iago Negueruela.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha afirmat que les ajudes que arribaran a les Illes per part del govern d'Espanya seran "molt importants". Aquestes ajudes seran per pal·liar els efectes de la inflació a les Illes.

Seran rebaixes impositives que pròximament aprovarà el govern estatal per als sectors afectats per la guerra d'Ucraïna. Negueruela ha recordat que just ahir la presidenta del Govern, Francina Armengol, va reclamar ajudes específiques en matèria de transports per afrontar l'increment dels preus. Així i tot, encara no hi ha cap mesura concreta sobre la taula.

El que sembla és que aniran enfocades al transport, ja que el mateix conseller ha dit que "les ajudes al transport són rellevants per a l'Arxipèlag i n'estam esperant l'aprovació". Així i tot, serà el Consell de Ministres qui ho dictamini.

A banda d'això, a la Conferència de Presidents autonòmics d'ahir, la presidenta Armengol, va refusar una baixada d'impostos generalitzada i va apuntar cap a "la regulació energètica europea", com a punt d'inflexió per trobar una solució a la crisi.

stats