Economia 30/04/2021

Negocis del sector de fusta es podran beneficiar de les ajudes estatals

ARA Balears
2 min
Francina Armengol en un moment de la reunió amb el batle de Mancor i el president de la Federació de Fusta de les Balears.

ManacorLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha mantingut avui horabaixa a Manacor una reunió amb diferents representants del sector de la fusta per conèixer la realitat del sector i explicar les novetats en la futura convocatòria d'ajudes finançades amb el fons estatal de 855 milions d'euros.Després de les modificacions acordades en el Pacte de Reactivació, s'ha inclòs nous sectors com a possibles beneficiaris, entre els quals hi ha el de la fusta i el moble. "És una indústria tradicional i molt arrelada a la nostra comunitat autònoma, i de manera especial a Manacor", ha destacat.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha expressat satisfacció perquè "el sector de fusta, clau a Manacor, pugui ser inclòs a la convocatòria d'ajudes estatals". A més, ha destacat la importància que "totes les institucions continuem ajudant al teixit productiu de Mallorca i contribuint perquè les ajudes arribin al màxim possible de sectors i empreses, per tal de mantenir els llocs de feina". El batle de Manacor, Miquel Oliver, també ha dit que "estan satisfets perquè és un col·lectiu important per Manacor i per Mallorca, ja que el sector productiu també s'ha de tenir molt present".

Tal com s'ha acordat avui matí en el Pacte de Reactivació, el nombre de sectors econòmics de les Illes que es podran beneficiar dels ajuts del fons estatal s'incrementarà a 94 sectors prevists inicialment als 140. Entre aquests, 46 nous sectors que ha inclòs el Govern, hi ha sectors de la indústria amb una forta presència a les Balears, com és el de fusta.

Així, les empreses i autònoms que, com a mínim, hagin tengut un 30% de pèrdues de la facturació de l'any 2020, respecte de l'any 2019 i els autònoms que tributen per mòduls podran rebre aquestes ajudes. Es tracta de subvencions directes per a les empreses que s'han vist més afectades per la crisi de la COVID-19, que es vehicularan mitjançant una convocatòria que el Govern farà després de la signatura del conveni amb l'Estat, prevista per la setmana que ve, i de rebre l'import que li correspon.

stats