Les necessitats tecnològiques es coneixen a través d’una enquesta

La consulta vol saber quins són els perfils més sol·licitats

El Clúster internacional de tecnologies de la informació i la comunicació aplicades al turisme cerca les respostes a les necessitats de la indústria hotelera i el mètode de recerca es basa en una enquesta. Es remet als socis de Turistec i aquesta és la primera acció del grup de treball de formació i desenvolupament de talent, encarregat de conciliar l’oferta amb la demanda en el sector TIC-Turisme.

La consulta vol saber, de manera anònima, quins són aquests perfils TIC més sol·licitats per cada organització, quines haurien de ser part de les habilitats obtingudes en processos de formació i/o entrenament, i en quins dels perfils indicats l’empresa associada podria realitzar precisament aquesta capacitació, perquè és experta en això.

Aquest grup de treball específic, liderat pel doctor Carles Juiz, té com a missió determinar la necessitat de personal especialitzat en noves tecnologies dins el sector turístic, per proposar i realitzar accions que facilitin la generació d’un talent molt específic a l’hora d’afrontar els nous reptes que planteja el mercat.

Després de la detecció de les necessitats de coneixement especialitzat i en quin nivell està dins el propi col·lectiu de socis, el clúster té previst dissenyar un pla d’acció per al desenvolupament de les capacitats requerides. Es tracta, en definitiva, de poder comunicar i traslladar després als responsables públics les insuficiències, proposant mesures de suport per superar aquests problemes.

Turistec també vol involucrar els socis en la generació de talent a través de les seves empreses i poder realitzar una oferta formativa diferenciada.

La finalitat és constituir un model tipus aeroport de connexió de capacitats altament especialitzades en turisme i TIC. A curt termini, la intenció és col·laborar amb les borses de treball d’estudiants de Formació Professional, cicle mitjà i superior, i potenciar la formació dual, treballant també en la generació de talent extern especialitzat en tecnologies incipients.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF