Xarxes socials

Musk deixa de pagar el lloguer de les oficines de Twitter per retallar despeses

El magnat també s'està plantejant no pagar les indemnitzacions dels treballadors acomiadats, segons el 'New York Times'

ARA
2 min
Per què Musk es va encapritxar de Twitter

BarcelonaElon Musk està disposat a portar la retallada de les despeses a Twitter fins a les últimes conseqüències i s'estaria preparant fins i tot per afrontar diverses batalles legals. Segons publica el New York Times, que cita diverses fonts pròximes a la companyia, el magnat fa setmanes que ha deixat de pagar el lloguer de la seu a San Francisco i de la resta d'oficines de la xarxa social, tot i que no s'especifica si és per problemes de liquiditat. I també estaria estudiant negar les indemnitzacions per acomiadament a milers de treballadors que ha fet fora des que a l'octubre va comprar l'empresa per 44.000 milions dòlars.

Si bé Musk i els seus assessors havien decidit que els empleats acomiadats dels EUA tindrien almenys dos mesos de sou i un mes d'indemnització, el diari nord-americà explica que la decisió s'està reconsiderant. I que la companyia valora enfrontar-se a demandes d'antics empleats descontents, molts dels quals no han rebut encara cap document que formalitzi la seva baixa a l'empresa. També s'hauria ordenat als treballadors que no paguin a proveïdors i se'ls ha amenaçat amb demandes judicials si parlen amb els mitjans de comunicació i "actuen de manera contrària a l'interès de l'empresa", segons un correu electrònic intern enviat divendres passat.

En aquest correu es parla de "filtracions detallades d'informació confidencial de Twitter" i s'apunta que alguns treballadors estan violant els seus acords de confidencialitat. "Si incompleixes clarament i deliberadament el que vas signar a l'unir-te a Twitter, acceptes la responsabilitat respecte de tota mesura legal i Twitter demanarà immediatament indemnització per danys", s'assegura. Els encarregats de fer-ho seran els membres de l'equip legal de la companyia que Musk ha renovat fins al punt de fer fora el seu advocat personal, Alex Spiro, a qui havia situat al capdavant de l'estratègia legal i política de Twitter. El magnat, de fet, estaria buscant advocats de les seves altres empreses i més de mitja dotzena de professionals de la companyia Space X s'haurien incorporat a la xarxa social.

Les noves informacions sobre la gestió agressiva de Musk a Twitter arriben després que tanqués abruptament el seu Consell de Confiança i Seguretat, un grup format per un centenar de membres de la societat civil que assessorava la companyia sobre els discursos d'odi, l'explotació infantil o la prevenció del suïcidi. La decisió es va conèixer dilluns, el mateix dia que va transcendir que el cap de seguretat de l'empresa, Yoel Roth, havia hagut de marxar de casa seva després d'haver rebut amenaces i atacs personals, entre d'altres del mateix Musk.

stats