Un model de rajola de l'empresa Huguet rep un premi internacional

El disseny de la col·lecció de mosaics distingida, anomenada Artà, és obra del suís Alfredo Häberli

La revista  Wallpaper  ha distingit a l'empresa mallorquina Huguet i al seu model Artà, creat pel dissenyador  suís   Alfredo   Häberli , amb el premi  Best   Earth  Tones en la quina edició dels  Wallpaper   Design   Awards , uns premis que reconeixen els millors dissenys de 2018.

Huguet és una empresa familiar que fabrica rajoles hidràuliques i peces de ciment des de l'any 1933. Des de l'any 2000 un dels seus elements diferenciadors ha estat l'aposta pel disseny i per la innovació. Huguet posa al dia aquests materials tan tradicionals per transformar-los en un producte
contemporani.

La col·laboració entre Huguet i  Alfredo   Häberli  va sorgir quan el dissenyador va participar en la Setmana d'Arquitectura del Club Pollença l'estiu de 2015. Sobretot li va cridar l'atenció la fabricació manual i artesana de les rajoles hidràuliques i l'exclusivitat que requereix fabricar les peces una a una. Cadascun dels models de la col·lecció d' Alfredo   Häberli  és el nom d'un lloc de Mallorca: Sineu, Sóller, Artà, Es  Trenc , Inca i Formentor

Wallpaper  és una publicació de  TI   Media  centrada en el disseny i l'arquitectura, la moda, els viatges, l'art i l'estil de vida. La revista va ser llançada a Londres en 1996 pel periodista canadenc  Tyler   Brûlé  i l'austríac  Alexander   Geringer .

"El dissenyador suís  Alfredo   Häberli  s'acosta a un material tan tradicional de l'arquitectura mediterrània com és la rajola hidràulica i li aporta el seu univers personal.  Häberli  segueix la seva constant de crear un ordre dins del caos i de potenciar la materialitat de les peces", expliquen des de l'empresa Huguet.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF