La ministra d'Indústria es reunirà amb Cemex, el Govern i els treballadors

Tots els grups del Parlament han expressat la seva solidaritat amb els treballadors afectats

La ministra d'Indústria, Reyes Maroto, ha convocat els representants del Govern i els treballadors de la planta de Cémex de Lloseta a mantenir una reunió a Madrid la setmana que ve amb la direcció de la multinacional per mirar d'intervenir davant l'anunci de tancament de la instal·lació.

"Mentre el Govern es reunia amb una multinacional, la senyora Prohens criticava el Govern. Això és el patriotisme del Partit Popular que deixa als balcons cada vegada que trepitja el carrer"

Iago Negueruela conseller de Treball

Així ho ha anunciat al Parlament el conseller de Treball, Iago Negueruela, que ha destacat el compromís del govern central i ha criticat el PP perquè, segons ell, "gairebé han celebrat" l'anunci de tancament de la fàbrica de ciment. "Mentre el Govern es reunia amb una multinacional, la senyora Prohens criticava el Govern. Això és el patriotisme del Partit Popular que deixa als balcons cada vegada que trepitja el carrer", ha retret Negueruela.

El conseller ha destacat que la ministra Maroto el va cridar ahir per expressar-li la seva disposició a intervenir per trobar una solució per als treballadors afectats pel tancament. A més, segons ha explicat el conseller, el tancament de la planta de Lloseta forma part d'una reestructuració més àmplia de la multinacional mexicana a Espanya.

El PP apunta al Govern i els sindicats apunten al PP 

Durant el ple d'aquest dimarts al Parlament, el diputat del PP Santiago Tadeo ha considerat que el tancament d'indústries a les Illes Balears, malgrat el creixement econòmic, denota que "alguna cosa falla" en la política del Govern. Tadeo ha censurat que el Govern no hagi pres mesures respecte a Cémex fins que l'empresa ha anunciat als treballadors que deixarà de produir ciment a Lloseta. Tot i les crítiques de l'oposició a la política industrial de l'Executiu, tots els grups de la cambra, també el PP, han manifestat la seva solidaritat amb els treballadors afectats.

Per altra banda, el membre del comitè d'empresa Vicenç Villalonga ha dit que els 120 treballadors a Mallorca de la companyia "continuaran lluitant" per mantenir els seus llocs de feina, malgrat l'ERO anunciat per la cimentera. Villalonga ha assegurat que hi ha demanda suficient a Mallorca perquè la planta continuï activa i no es converteixi solament en un centre de distribució de material.

El grup de treballadors que ha assistit al ple del Parlament d'avui ha agraït al Govern i als partits el seu suport i la solidaritat davant aquesta crítica situació. Tanmateix, Villalonga ha afegit que "alguns haurien de fer memòria", en referència al PP de Rajoy, perquè "els seus ajustaments han donat carta blanca a les empreses per deixar la gent al carrer".

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF