Economia 05/03/2021

Més de 39 milions d'euros destinats a municipis de Mallorca per invertir en projectes sostenibles

L'objectiu és desenvolupar 162 projectes en els pròxims dos anys

Ara Balears
1 min
Façana de l'ajuntament de Palma.

PalmaAjuntaments de Mallorca disposaran de 39,5 milions d'euros per desenvolupar 162 projectes de sostenibilitat i eficiència urbana en els pròxims dos anys. D'aquesta quantitat, el Govern i el Consell de Mallorca n'aporten 21,2 milions a parts iguals, mentre que la resta del capital serà a càrrec dels consistoris, segons apunta el Consell de Mallorca en una nota.

Els projectes que es desenvoluparan han de complir amb els objectius de millora de l'eficiència energètica en espais i edificis públics, els espais urbans o de la xarxa baixa del cercle de l'aigua, així com la reducció de fugues i el foment de l'accessibilitat i de la mobilitat urbana sostenible. Cada consistori en podrà presentar fins a vuit, però alguns han optat per fer una sola actuació de gran envergadura, com per exemple el cas d'Andratx, Artà, Bunyola, Campos, Consell, Inca, Palma i Santa Margalida.

En total es desenvoluparan 162 projectes, més altres actuacions de redacció i direcció tècnica, que es poden dur a terme fins al 31 de març de 2023. La quantitat subvencionada per cada ajuntament està determinada per un import fix de 180.000 euros, més una quantitat variant segons els nuclis de població i el nombre d'habitants del municipi. El Consell abonarà el 50% de la subvenció mitjançant una bestreta, amb la qual els ajuntaments disposaran d'una part de la quantitat econòmica per avançat.

stats