Economia 03/11/2019

El mercat laboral creixerà a les Balears un 12,5% durant la campanya de Nadal

Les Illes seran la comunitat autònoma on més augmentarà l'ocupació durant aquestes dates

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaLes empreses de treball temporal preveuen que l'ocupació creixi a les Balears un 12,5% per Nadal, per la qual cosa serà la major pujada de totes les comunitats autònomes. Les empreses de treball temporal realitzaran més d'1,1 milions de contractes a Espanya, un 5% més l'any passat, durant aquesta campanya nadalenca, l'inici de la qual s'avança al 'Black Friday' i es prolonga fins a les rebaixes de gener, segons les dades facilitades a Efe per la patronal del sector Asempleo.

Per comunitats, totes creixeran en contractacions enfront de l'exercici anterior amb les Balears, amb un 12,5%; Canàries, amb un 12,1%, i la Rioja, amb un 8,6%, amb els majors increments.

En un context d'incertesa en la creació d'ocupació per al tancament d'any, la campanya de Nadal continuarà movent grans volums de contractació, apunten des de la patronal, que recorda que el 'Black Friday' marca l'inici d'un període que aconsegueix màxims anuals i s'estén fins al dia de Reis.

Per perfils, com sol ser habitual, es necessiten treballadors del sector de la logística i la distribució (empaquetadors, transportistes), també personal administratiu i d'atenció al client, a més de dependents, comercials, promotors, reposadors i empleats per a hostaleria i restauració. En total, comerç, hostaleria i transport absorbiran prop del 40% de la contractació total.

Asempleo també incideix que bona part dels contractes realitzats es mantindrà durant, almenys, tot un trimestre i que tres de cada deu treballadors que comencen amb un contracte des d'una empresa de treball temporal acaben quedant a l'empresa.

La consultoria de recursos humans Adecco xifra en 1,15 milions el nombre de contractes que es rubricaran en aquesta campanya nadalenca, una xifra que marca rècord i suposa un increment del 7,3% respecte de l'any passat i, tot, "malgrat la incertesa política i econòmica".

stats