Economia 30/06/2021

Mallorca rep els primers turistes britànics

Aquest dimecres arriben a l'illa sis vols procedents del Regne Unit

ARA Balears
2 min
Aeroport de Palma

PalmaMallorca ha rebut aquest dimecres els primers turistes britànics després que les autoritats del Regne Unit incloguessin les Balears a la seva llista verda de viatges de risc pel covid-19. La mesura, que ha entrat en vigor avui mateix, permet que els turistes no hagin de fer quarantena quan tornin al seu país, un fet que ha determinat que molts d'ells hagin aprofitat per reservar el seu viatge a Mallorca en el darrer moment, segons ha informat Europa Press.

A l'aeroport de Son Sant Joan, una jove britànica confessa que va reservar el vol i l'hotel quan es va publicar la decisió de les autoritats sanitàries: "Vaig saber la notícia i vaig reservar immediatament". Tant ella com dues amigues que viatgen per separat a l'Illa asseguren conèixer les mesures sanitàries a Espanya, ja que "són similars a Anglaterra". "Això em fa sentir segura", indica una d'elles.

Un altre jove, de Manchester, reconeix que va esperar que les Illes estiguessin a la llista verda perquè treballa i "és millor no haver de fer quarantena perquè he de fer coses quan torni". Encara que només estarà tres dies a l'illa, assegura que les mesures que hi ha a les Illes són molt similars a les del Regne Unit, per la qual cosa se sent "fora de perill". Precisament, una parella que visita Mallorca per primera vegada explica que no haurien vingut si haguessin hagut de fer quarantena a la tornada.

A l'aeroport també s'ha pogut veure gent que té una casa a l'illa, en concret una parella de jubilats que assegura que no els afecta si les Illes estan en el color verd o no, ja que "no tenen res a fer i poden fer quarantena sense cap problema".

L'aeroport de Palma rep aquest dimecres sis vols procedents del Regne Unit, concretament de les ciutats de Manchester, Londres i Leeds. El coronavirus ha afectat l'arribada de turistes a les Balears i l'any passat l'arribada d'estrangers va caure un 87,4%, amb 1,7 milions en total, enfront dels 13,6 de la temporada anterior.

stats