El preu del lloguer a les Balears continua estancat

Eivissa és la ciutat més cara de tot l'Estat 

El preu del lloguer a les Illes Balears continua estancat. Tot i que, segons les dades de Fotocasa, el preu ha registrat un descens d'un 0,3% en el cost per metre quadrat al mes (12,19 euros), se situa quasi un 20% per sobre de la mitjana estatal. Balears ocupa la quarta posició en la llista de comunitats amb el preu de lloguer més alt i només està per darrere de Madrid, Catalunya i el País Basc.

Tot i continuar per sobre de la mitjana estatal, Balears és l'única comunitat autònoma que ha presentat un descens. Respecte de les ciutats més cares, l'informe destaca que Eivissa, amb un preu de 18,05 euros per metre quadrat al mes, és la més cara per llogar, per davant de Barcelona i Sant Sebastià.

En el conjunt de l'Estat, el preu es va situar al tancament del 2019 en 10,18 euros per metre quadrat al mes, la qual cosa suposa un increment d'un 5,1% respecte de l'any anterior i que aquest indicador marcàs un nou màxim, segons dades de Fotocasa.

L'augment de la mitjana estatal del 2019 suposa una desacceleració respecte dels increments registrats el 2017, segons l'informe, que també recorda que els preus han crescut de manera continuada des del febrer del 2015.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF