El preu del lloguer baixa un 2,4% el tercer trimestre a les Balears, segons Idealista

El descens més significatiu ha estat a Eivissa, on la renda ha caigut un 13,7%

El preu del lloguer de l'habitatge a les Balears ha baixat un 2,4% durant el tercer trimestre de l'any respecte del mateix període del 2019, amb una renda mitjana de 12,3 euros el metre quadrat, segons Idealista. Les Illes són l'única comunitat on han descendit els preus durant dos trimestres consecutius, segons ha informat l'agència Efe. En concret, la baixada en el tercer trimestre, respecte del segon, ha estat d'un 6,6%.

Els preus de juliol a setembre han caigut un 2,8% en comparació amb el període d'abril a juny a Palma, fins a situar-se en 11,6 euros el metre quadrat, encara que la caiguda més significativa entre el tercer i el segon trimestre de l'any s'ha produït a Eivissa, on la renda ha baixat un 13,7%, seguida de Marratxí amb un descens del 10%, i Santa Eulàlia des Riu, amb un 9,9%, segons les dades d'Idealista.

El preu del lloguer a les Balears ha pujat gairebé un 50% en cinc anys

Eivissa es manté com el mercat amb el preu més alt de l'Arxipèlag, amb 17,3 euros el metre quadrat, per davant de Sant Josep de sa Talaia (16,2 euros el metre quadrat) i Sant Antoni de Portmany (15,5 euros el metre quadrat).

Segons Idealista, l'enorme volatilitat del mercat associada al desenvolupament de la crisi sanitària dificulta qualsevol tipus de predicció, a curt i mitjà termini, sobre l'evolució dels preus del lloguer.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF