Palma és la tercera ciutat més cara per llogar-hi una habitació

El preu mitjà és de 417 euros i supera la mitjana estatal, que se situa en 340 euros 

417 euros de mitjana. Aquest és el preu que ha de pagar un habitant de Palma que vulgui llogar una habitació a la ciutat, segons un estudi de l'Idealista. Amb aquesta xifra, la ciutat palmesana és la tercera de l'Estat on llogar una habitació surt més car. Per davant només hi ha Barcelona, amb 442 euros mensuals, i Sant Sebastià, amb 425 euros.

El preu mitjà estatal s'ha incrementat un 2,9% en el darrer any, fins a col·locar-se en els 340 euros de mitjana al mes. Tot i l'augment, Palma, juntament amb altres ciutats, se situa molt per sobre de la mitjana.

Les persones que comparteixen pis a Espanya tenen un perfil similar al que tenien l'any passat, encara que l'edat mitjana ha caigut fins a 30 anys: viuen al centre de les grans ciutats, no fumen ni permeten que es fumi dins l'habitatge i no tenen ni admeten mascota.

L'edat mitjana dels habitants d'un pis compartit varia en funció de la zona geogràfica. A les ciutats on els preus dels lloguers han crescut més en els darrers anys és més fàcil que la mitjana superi els 30 anys, com en el cas de Palma, Vitòria (34 anys en ambdós casos), Las Palmas de Gran Canaria (33 anys), Santa Cruz de Tenerife (33 anys), Sant Sebastià, Cadis, Alacant, Santander i Lleida (32 anys en els cinc casos). A Barcelona l'edat mitjana dels qui comparteixen pis és de 31 anys, mentre que a Madrid baixa fins a 29.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF