Daniel Lacalle (PP): "Hem d'entendre el turisme com el petroli del nostre país"

El candidat del PP per Madrid reclama a Palma més debat sobre economia durant la campanya electoral

El número quatre de la llista del PP de Madrid al Congrés, Daniel  Lacalle , ha destacat aquest divendres a Palma que el turisme no ha de ser demonitzat i que  és  un pilar fonamental en la nostra economia, que s'ha d'entendre com "el petroli del nostre país".

L'economista que ha rebut el premi a l'economista més influent per part de GE  Business  Club ha reclamat també que l'economia entri dins el debat  electoral, ja que  considera que ens  trobam  en una situació de refredament econòmic "que no es pot menystenir i cal gestionar de manera seriosa per atreure més inversió i crear ocupació".  Lacalle  ha recordat que Espanya va entrar a l'anterior cicle econòmic negatiu amb més força que altres països pel fet d'ignorar la crisi.

Per millorar el sector turístic, ha assenyalat la necessitat de millorar el valor afegit, diversificar l'oferta, desestacionalitzar i facilitar activitats complementàries. "És un pilar de l'economia que funciona com a fonament i té capacitat d'atreure altres indústries", ha indicat  Lacalle , que ha participat  en l' esmentat acte  acompanyat per les candidates pde Balears al Congrés i el Senat Marga  Prohens  i  Maria  Salom, respectivament.

Més transparència

Unes hores abans, Marga  Prohens  ha dit a Llucmajor que "el projecte de Pablo  Casado  té un ferm compromís amb la transparència i, per això, emetrem un Informe de Transparència Fiscal anual en el qual es detallaran les quantitats pagades l'any anterior per IRPF, cotitzacions socials, Impost de Béns Immobles (IBI) i Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica ( IVTM ). D'aquesta manera, els espanyols sabran en què s'inverteix cada euro que paguen en impostos".

A més,  Prohens  ha criticat el "fracàs" i  l'"engany " del Govern de  Francina  Armengol, que va voler vendre la transparència com la seva "política estrella" i ha resultat ser una "política estelada", a la qual cosa ha afegit que "una vegada més es constata que, mentre altres prometen, nosaltres feim".

La vicepresidenta del PP i candidata al Congrés dels Diputats, Marga  Prohens , ha assistit aquest divendres dematí al mercat de Llucmajor, acompanyada pel cap de llista al municipi, Eric  Jareño, i el candidat al Senat, Miquel Ramis, i ha afirmat que "avui començam la campanya de la il·lusió, amb la qual volem continuar duent les nostres propostes a tots els pobles de les  Illes" .

En aquest sentit,  Prohens  ha assenyalat que "mentre altres partits donen avui el sus, nosaltres continuam fent feina per i per als ciutadans d'aquesta terra. Pablo  Casado fa més de nou mesos que fa propostes i es reuneix amb ciutadans per escoltar els seus problemes i oferir-los solucions".

 

 

 

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF