Publicitat
Publicitat

El cost laboral creix un 2,5% el segon trimestre de l’any a les Illes

El cost laboral per treballador a les Balears es va situar durant el segon trimestre de l’any en els 2.428,92 euros mensuals, una xifra que suposa un increment del 2,5% respecte del mateix període del 2016 i que representa la segona pujada més important d’entre totes les comunitats autònomes, només per darrere de Navarra.

Segons dades de la darrera Enquesta Trimestral de Cost Laboral (ETCL) de l’INE, la jornada laboral pactada va ser durant aquells mesos a les Illes de 153 hores, mentre que la mitjana estatal va situar-se en les 149,3. De totes les places vacants d’ocupació que hi havia aquest segon trimestre a l’Estat, un 1,5% (1.247) eren de les Balears.

El cost laboral de les empreses va disminuir un 0,2% durant el segon trimestre respecte dels mateixos tres mesos de l’any passat, fins situar-se en els 2.584 euros per persona i mes, després d’haver-se mantingut durant el primer trimestre i d’haver-se reduït durant el 2016.

Així, segons les dades de l’INE, el cost salarial per treballador i mes -en què s’incloen el salari base, els complements, les hores extra i els retards- ha caigut un 0,1% fins als 1.942 euros, cosa que significa que els salaris acumulen quatre trimestres continuats de descensos interanuals.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF