Prop de 9.000 habitatges vacacionals podran fer efectiu des d'aquest dimarts l'Impost del Turisme Sostenible

L'Agència Tributària recaptà l'any passat 2,27 milions d'euros amb aquest tribut, el període voluntari de pagament del qual acabarà el pròxim 2 de juliol

Aquest primer de maig s'obre el període voluntari per a la liquidació de l'Impost del Turisme Sostenible (ITS) corresponent al 2017 per a propietaris d'habitatges de lloguer vacacional i de càmpings. L'Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) ha generat un total de 8.857 liquidacions amb la modalitat de liquidació el 2017. Totes corresponen a allotjaments vacacionals excepte vuit, que pertanyen a càmpings. Els propietaris d'aquest tipus d'habitatges i càmpings són els únics obligats a pagar l'Impost de Turisme Sostenible que disposen d'un període propi per efectuar la liquidació de l'impost a any vençut.

L'any passat, en aquest mateix període de liquidació, varen tributar un total de 8.756 establiments d'aquestes característiques, per un valor total de 2,27 milions d'euros, un 68,5% dels quals varen pertànyer a habitatges vacacionals i càmpings a Mallorca, un 12% a Eivissa, un 15,4% a Menorca i un 4,1% a Formentera. 

Els avisos de pagament es poden obtenir a través de la pàgina web de l'Agència Tributària
o presencialment, a les mateixes oficines de l'entitat. 

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF