Economia 14/07/2021

L'IPC augmenta una dècima a les Balears el juny i situa la taxa anual en un 3,2%

L'increment es deu principalment a les pujades en els sectors d'habitatge i transport

ARA Balears
1 min
Una dona observa un aparador d'una botiga de joguines.

PalmaL'Índex de Preus de Consum (IPC) ha augmentat la taxa anual una dècima entre els mesos de maig i juny a les Balears, fins a situar-se en un 3,2%, segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Segons ha explicat Europa Press, l'increment s'explica per les pujades en els sectors d'habitatge (10,4%) i transport (7,3%), entre d'altres. Els preus només varen baixar en comunicacions (-4,5%) i oci i cultura (-1,1%).

En la comparativa mensual, l'IPC augmenta un 0,5% amb una pujada d'un 2,1% en habitatge. Enguany, la taxa acumula un increment d'un 2,7% amb una pujada d'un 7,5% en habitatge i d'un 6,2% en transport.

Al conjunt de l'Estat, l'IPC es manté el mes de juny en un 2,7%, la major taxa en quatre anys, per la llum i els aliments. Amb aquest augment, amb el qual l'IPC anual encadena la sisena taxa positiva consecutiva, la inflació continua en nivells desconeguts des de fa quatre anys. De fet, aquesta taxa d'un 2,7% és la més elevada des del febrer del 2017, quan es va situar en un 3%.

stats