Economia 23/12/2019

Els preus industrials cauen al novembre a les Illes un 6,4%

Al conjunt de l'Estat, varen disminuir un 2,3% interanual, cinc dècimes menys que a l'octubre

Ara Balears
1 min
Cauen els preus industrials a les Illes / ISAAC BUJ

PalmaL'Índex de Preus Industrials (IPRI) va caure al novembre a les Balears un 6,4% interanual, tres dècimes menys que a l'octubre, segons ha publicat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Al conjunt de l'Estat, va disminuir al novembre un 2,3% interanual, cinc dècimes menys que a l'octubre, una moderació que es deu a la menor baixada del preu del petroli, segons ha informat l'agència Efe.

En concret, el refinament del petroli va caure un 6,2% interanual al novembre, cinc punts menys del que va baixar a l'octubre, la qual cosa va moderar amb més d'un punt la caiguda de preus en el sector de l'energia, fins al 7%.

També va influir en la moderació de la caiguda dels preus industrials la pujada d'un 1,1% interanual dels béns de consum no duradors, dues dècimes més que el mes anterior per l'encariment del processament i conservació de la carn i l'elaboració de productes carnis.

Per contra, els preus dels béns intermedis van caure un 1,8% interanual, una dècima més que a l'octubre, per l'abaratiment de la fabricació de productes bàsics de ferro, acer i productes químics bàsics.

Sense comptar amb l'energia, l'IPRI va caure un 0,1% interanual, una dècima menys que a l'octubre. En taxa mensual, l'IPRI va baixar un 0,5%, pel descens del 2,5% del preu de la producció, transport i distribució d'energia elèctrica.

stats