Les finques de Custòdia Agrària de Menorca augmenten demandes durant coronavirus

La finca de Santo Domingo fa 45 caixes més de verdura ecològica a la setmana

El confinament ha provocat una allau de comandes a tots aquells productors que serveixen a domicili. No només les cooperatives han experiment l’augment d’ingressos. De fet, algunes de les nou finques del programa de Custòdia Agrària del GOB Menorca que duen els aliments del camp a les llars durant l’estat d’alarma tenen dificultats per poder abastir a causa de l’increment de la demanda, que s’ha quadruplicat.

Així ho ha confirmat la responsable del programa que promou una alimentació saludable, natural i de proximitat, Jara Febrer, del GOB Menorca: “Són productes amb valor afegit, les comandes s’han disparat i, tenint en compte que no tenen superproduccions, alguns pagesos ens han dit que hauran de fer un esforç per assumir tots els encàrrecs”.

Febrer explica que han organitzat les finques per tal que els consumidors hi telefonin directament i realitzin la comanda. “Com cada finca té uns determinats productes, s’ha facilitat un servei per abastir el client d’aliments de totes les finques del programa. L’usuari es posa en contacte amb qui reparteix per la seva zona i li detallam les referències”, ha assenyalat.

D’altra banda, Sergi Riudavets, de la finca Santo Domingo, reconeix l’augment del volum de feina: “Hem passat d’enviar 15 caixes setmanals de verdura ecològica a més de 60. No totes les finques estan en la mateixa situació, perquè les que venen a supermercats han crescut en menor proporció; la mitjana d’augment s’ha quadruplicat”.

Els productors adherits al programa de Custòdia Agrària signen un acord de pràctiques agràries, en el qual es comprometen a fer una gestió sostenible de les seves finques. Consisteixen a treballar amb uns cultius diferenciats, raça d’animals i l’ús en la gestió de la finca, com també en els seus elements naturals. Participen en el programa Binissaida Vell, Capell de Ferro, Torralbet, Santo Domingo, Son Tarí, Llumena d'en Sebastià, La Marcona, Parelleta i Algendaret Nou.

El coronavirus dispara la demanda de producte local a Menorca

EDICIÓ PAPER 31/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF