Economia 08/01/2021

138 persones s'incorporen a l'Ajuntament de Palma a través del programa SOIB Reactiva 2020

L'objectiu és fomentar l'ocupació per fer front a la crisi econòmica causada per la pandèmia

Laia Colomer
1 min
Ajuntament ee Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma ha rebut 138 persones que s'han incorporat al Consistori per fer-hi feina gràcies al programa SOIB Reactiva 2020, que cerca fomentar l'ocupació per fer front a la crisi econòmica causada per la pandèmia de la covid-19. Aquest és el primer torn de persones que s'hi incorporen; el mes d'abril se n'hi afegiran 191 més. En total, l'Ajuntament donarà feina a 329 persones durant quatre mesos. Totes elles treballaran en el desenvolupament d'obres i serveis d'interès general, segons ha informat el Consistori.

La primera partida de contractes és per a persones desocupades menors de 30 anys i també aturats de llarga durada, de 30 anys o més, afectats directament per la crisi econòmica derivada de la pandèmia. Els perfils professionals dels que ja han començat a fer feina és molt divers: hi ha arquitectes, dinamitzadors, comercials, historiadors, treballadors socials, electricistes, jardiners, personal de manteniment i margers, entre altres.

En l'acte de presentació dels nous treballadors, fet aquest divendres al matí al Palau de Congressos de Palma, el batle, José Hila, ha destacat que, "en el moment tan complicat que vivim, és una gran notícia que les administracions es posin d'acord per donar oportunitats de feina". Pel regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, aquest programa neix de la "importància de donar un cop de mà a les persones que han perdut la feina aquests mesos".

El programa, promogut pel Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i cofinançat pel Fons Social Europeu, té un pressupost de 3.365.278 euros, dels quals 2.875.157 provenen del SOIB i 490.121, de Palma Activa.

stats