Les Illes mantenen quasi intacta la connectivitat d'aquest hivern, tot i la fallida de Thomas Cook

Palma n'és l'aeroport més afectat amb una caiguda de seients d'un 6,6%, mentre que Eivissa i Menorca registren augments del 3,5% i del 4,9%, respectivament

Les companyies aèries han programat als aeroports de Balears més de 8,5 milions de places per a aquesta temporada d'hivern, que s'inicia el 27 d'octubre i finalitza el 28 de març. La passada temporada d'hivern van passar pels aeroports de l'Arxipèlag un total de 6.630.621 passatgers. Tot i que l'aeroport de Palma registra una davallada en l'oferta, les places i rutes programades permeten constatar que l'impacte negatiu de la fallida de Thomas Cook sobre la connectivitat de l'hivern és inferior a l'anunciat pel sector en un primer moment. Les dades les ha aportades aquest dimecres Aena.

Les aerolínies han oferit per a aquests mesos d'hivern a l'aeroport de Palma més de 6,4 milions de places, un 6,6% menys que l'hivern de l'any anterior. Cal destacar que durant els mesos hivernals de l'any passat l'aeròdrom va registrar un poc més de 5 milions de passatgers.

Des de l'aeroport de Palma, amb altres destinacions espanyoles, les companyies han programat prop de 3,6 milions de seients, la qual cosa suposa un creixement del 0,7%. Amb la resta de destinacions internacionals han planificat gairebé 2,8 milions de places.

La continuïtat de Condor, que forma part del grup Thomas Cook, gràcies a una injecció de capital del govern de Merkel, ha permès mantenir bona part de la connectivitat a les Illes, alhora que altres aerolínies han pogut absorbir part de l'oferta. Cal recordar que Thomas Cook Airlines, que ha deixat de volar, tenia 34 avions dedicats en bona part a destinacions com Canàries i les Illes Balears, fet que es nota en la baixada de l'oferta a l'aeroport de Palma.

A l'aeroport d'Eivissa les companyies aèries han programat prop d'1,5 milions de seients, xifra que es tradueix en un augment del 3,5% respecte dels oferits en la temporada d'hivern passada. Des d'Eivissa a altres aeroports espanyols, les aerolínies han planificat al voltant d'1,3 milions de seients, un 3,9% més amb relació als que es van programar l'hivern anterior. Pel que fa als mercats internacions, han programat gairebé 140.000 places.

A l'aeroport de Menorca les companyies han programat més de 615.000 seients per als mesos d'hivern, un 4,9% més que l'anterior. Amb altres aeroports espanyols, s'han planificat al voltant de 584.000 places, un 4,6% més que l'hivern anterior. Amb la resta de països s'han programat gairebé 32.000 seients, un 9,2% més.

Amb relació al nombre de rutes, les companyies ofereixen 150 rutes per a aquesta temporada d'hivern als aeroports de Balears.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF