Les Illes lideren el maig l'ocupació hotelera estatal amb un 65,8%

Així i tot, el nombre de pernoctacions a la Comunitat ha davallat aquest mes un 2,4% en relació amb el 2018

Les Illes Balears varen liderar l'ocupació dels hotels el mes passat, amb un 65,8% de les places venudes, lleugerament per davant de les Canàries, amb un 65,4%, segons les dades difoses aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Quant al nombre de pernoctacions, els hotels de les Balears varen acaparar el 30,2% del total de les que varen realitzar ciutadans estrangers a Espanya, encara que hi va haver un descens del 2,4% en comparació amb el maig de l'any passat, informa Efe. Respecte de les pernoctacions de residents a Espanya, a l'Arxipèlag es varen produir el 5,2% del total de l'Estat, una estadística que lidera Andalusia amb el 20,6%.  Els preus dels hotels de les Illes varen pujar el maig un 0,59% en termes interanuals.

En tot Espanya, les pernoctacions en establiments hotelers varen pujar un 1,4% entre gener i maig en comparació amb el mateix període de 2018, segons les dades de l'INE. E l maig, el nombre d'estades es varen elevar un 0,4% en taxa interanual, fins a més de 32 milions de registres, amb una caiguda del 2,1% en les pernoctacions dels estrangers, la qual es va compensar amb la pujada del mercat estatal, un 6,5%.

Les destinacions favorites en aquest període primaveral varen ser Andalusia, amb un increment en el nombre de registres hotelers de l'11,6%; Catalunya, que va patir un descens de pernoctacions del 3,4%, i el País Valencià, que va consolidar un lloc en el podi després de créixer en aquest indicador un 12,4%.

Els preus hotelers varen augmentar un 2,1% el maig respecte del mateix mes de 2018, la qual cosa suposa que han pujat en dotze dels tretze darrers mesos.

L'ocupació en els allotjaments hotelers ha encadenat seixanta mesos d'increments en taxa interanual, ja que el maig va créixer un 2,7%.

El mercat britànic, el més important per volum d'estades d'estrangers, va incrementar-se un 2,3% el maig, mentre que l'alemany, el segon en importància, va disminuir un 15,8%.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF