Economia 03/08/2020

Les Illes lideren l'augment del preu de l'habitatge de segona mà, amb un 5,4% més que fa un any

Palma se situa com la tercera capital de província on més ha pujat

Ara Balears
1 min
El preu de l'habitatge de segona mà a Palma va baixar un 1,92% respecte al mes de juny.

PalmaL'habitatge de segona mà a les Balears el juliol va tenir un preu mitjà de 3.218 euros per metre quadrat, un 5,4% més que el mateix mes del 2019, segons ha informat l'agència Efe. Aquesta pujada situa les Illes com la comunitat més cara de l'Estat i la segona amb major pujada, segons el portal pisos.com. L'informe mensual de preus de venda d'aquest portal immobiliari reflecteix que a l'Arxipèlag el preu mitjà de l'habitatge de segona mà va augmentar el juliol un 1,48% respecte del mes anterior, de manera que liderà les pujades mensuals a Espanya.

A les Balears les segueix el País Basc, amb un cost mitjà dels immobles de segona mà de 2.735 euros el metre quadrat. La mitjana estatal va situar el seu preu en 1.705 euros el metre quadrat, amb una pujada mensual del 0,83%, mentre que la interanual va ser del 0,35%.

A més, el preu de l'habitatge de segona mà a Palma va baixar un 1,92% respecte del mes de juny, però va pujar un 7,03% respecte de l'any anterior, per la qual cosa la ciutat se situa com la tercera capital de província on més ha pujat.

Amb 3.229 euros per metre quadrat el juliol del 2020, Palma és la cinquena capital de província més cara del país, mentre que Sant Sebastià va encapçalar aquesta llista, amb una mitjana de 4.950 euros el metre quadrat.

Segons el director d'Estudis de pisos.com, Ferran Font, la crisi del coronavirus està afectant els preus i ha afegit que "les principals capitals han estat les que han assumit les retallades en primer lloc". Font ha destacat que el sector es va recuperant "a poc a poc" des de la desescalada, si bé ha considerat que "és molt probable" que les operacions de compravenda enguany se'n ressentin.

stats