Els illencs necessiten setze anys de salari per pagar un habitatge, l'índex més alt de l'Estat

La mitjana estatal és de 7,4 anys, i els ciutadans que menys temps han d'estalviar són els de la Rioja i Múrcia, amb 4,9 

Les Balears són la comunitat autònoma on es necessiten 16,4 anys de salari per poder pagar un habitatge de tipus mitjà, segons ha informat aquest dimecres la Societat de Taxació a través de l'Índex d'Esforç Immobiliari. Aquest valor és el més alt de tot l'Estat i contrasta considerablement amb la Rioja i Múrcia, on només fan falta 4,9 anys per pagar un pis. La mitjana estatal és de 7,4 anys.

A les Illes les segueixen Catalunya (8,6), Madrid (8,2), Canàries i el País Basc (7,4) i Galícia (7,2). L'índex defineix el nombre d'anys d'un salari complet que un ciutadà necessita destinar per a la compra d'un habitatge i l'indicador es calcula a cada comunitat a partir del quocient entre el valor de mercat de l'habitatge i els ingressos mitjans bruts anuals estimats. Segons la Societat de Taxació, el preu mitjà de l'habitatge a Palma és de 2.133 euros per metre quadrat construït. 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF